Ziarul electronic al arădenilor

28 migranți au fost depistați la Vărșand, Nădlac II și Turnu

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărșand, Nădlac II și Turnu au depistat 28 de cetăţeni din Afganistan, Pakistan și Turcia, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi în patru automarfare încărcate cu diverse bunuri.

Șase dintre migranți au fost depistați când la PTF Vărșand s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean grec, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Grecia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cabluri de cupru, piese de calculator, ulei de măsline și produse pentru iluminat, pe ruta Grecia-Polonia.

În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, șase cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 16 și 36 de ani.

Acțiuni asemănătoare au avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra a trei ansambluri rutiere, conduse de un cetățean turc și doi români. Conform documentelor de însoţire a mărfii, aceştia transportau colete cu mobilă, obiecte sanitare și accesorii auto pentru societăți din Franța și Cehia.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre mărfurile transportate, douăzeci de persoane. La cercetări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan și Turcia, cu vârste cuprinse între 15 și 37 de ani.

De asemenea, marți, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au observat, la aproximativ 1.500 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan, în vârstă de 18, respectiv 35 ani.

În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.