Ziarul electronic al arădenilor

Demersuri pentru curse charter Arad – Tulcea, pentru turiștii din vestul României

Aeroportul internaţional Delta Dunării din Tulcea anunţă că este pregătit de curse regulate, la încheierea a două proiecte realizate cu fonduri europene, iar Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) face demersuri pentru deschiderea unei curse charter Arad – Tulcea.

Aeroportul tulcean a fost declasificat la finele anului 2017 din cauza faptului că nu îndeplinea condiţiile impuse la nivel european, aşa încât nu a mai putut primi aeronave de dimensiuni mari, însă în urma realizării a două proiecte finanţate de Uniunea Europeană a îndeplinit majoritatea cerinţelor.

Preşedintele AMDTDD, Cătălin Ţibuleac, a declarat că a început discuţiile cu operatorii turistici din Arad şi cu cei din Tulcea, astfel încât turiştii din vestul României care vor să viziteze Delta Dunării să aibă la dispoziţie mijloace rapide de transport.

„Avem discuţii avansate cu operatorii turistici din Arad şi cu o companie aeriană pentru pachetele turistice pe care le vom oferi turiştilor din vestul României care doresc să ajungă în Deltă. Urmează să construim mobilitatea de la aeroport spre Tulcea şi Murighiol, cele două locuri de îmbarcare a turiştilor spre Deltă“, a precizat preşedintele AMDTDD.

Actualul aeroport din judeţul Tulcea a luat fiinţă în anul 1973, prin transferul unităţii aeroportuare care funcţiona la marginea oraşului Tulcea din anul 1952.

Aeroportul Internaţional Arad nu mai are curse regulate din 2014. În ultimii ani, de aici au fost operate doar curse turistice sezoniere, pe timpul verii, spre Turcia şi Tunisia.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.