Ziarul electronic al arădenilor

De ce sunt panourile radiante cea mai bună soluție pentru casa ta? Află de aici

Panourile radiante oferă un tip de căldură care se simte ca cea naturală. Ele se pot instala pe pereți, dar și pe tavan. Au conducte de cupru pe partea din spate, ce transporta sursa de încălzire, care este, de obicei, electricitate sau infraroșu.

Astfel de surse au aspecte pozitive și negative, care pot determina dacă acestea sunt alegerea potrivită pentru încălzire pentru biroul sau casa ta.

Pro și contra: convinge-te dacă merită

Pro: Silențios și curat

Intră în orice casă încălzită cu alte sisteme și vei auzi zgomotele specifice într-un fel sau altul. Primul lucru pe care îl observii poate fi grila metalică inestetică a unei țevi de aerisire sau poate fi sunetul boilerului care se încinge.

Cu panourile radiante nu vei avea parte de zgomote de fundal și, în plus, pentru persoanele cu alergii și preocupați de calitatea aerului din interior, căldura produsă de acestea poate fi ca o gură de aer curat, deoarece sistemul ductless nu face nimic pentru a diminua calitatea aerului interior.

Pro: Ușor de instalat

Panourile radiante se instalează ușor, ceea ce este simplu dacă acasă sau la birou ai un  plafon care permite montarea elementelor. Dacă ai un tavan fals, este și mai facil, pentru că acestea se vor instala cu o precizie exactă în locul tăieturii. Din acest punct de vedere, acest pas este mai accesibil decât instalarea unui sistem de conducte sau țevi.

Montarea ușoară a panourilor radiante Prima înseamnă, de asemenea, că nu necesită intervenții asupra structurilor pereților casei tale – se vor îmbina perfect și nu vor ieși în evidență în mod inestetic. Majoritatea vin în culori neutre, ce se armonizează cu orice încăpere, iar în cazul în care vrei să-l muți altundeva, totul se face fără efort.

Pro: eficient din punct de vedere energetic

Panourile radiante oferă doar o cantitate mică de încălzire în zona directă de acțiune, încercând să aibă efect egal asupra întregii raze de acțiune. Ele sunt eficiente din punct de vedere energetic datorită acestei funcționalități, ceea ce este un lucru pozitiv. Verifică, însă, dacă ai instalat corect panoul și ai așteptări rezonabile.

Dacă încerci să încălzești o cameră mare cu panoul, eficiența energetică va scădea și, de asemenea, nu-ți vei atinge obiectivul. Folosește mai multe sau numai în zonele în care ai nevoie de căldură constant, cum ar fi un birou mic sau orice zonă în care aceasta se pierde prin ferestre neizolate, și vei avea o experiență fericită și eficientă din punct de vedere energetic.

Contra: căldura se ridică

Panourile radiante pe plafon sunt mai ușor de instalat decât cele de pardoseală, dar au un dezavantaj clar: căldura se ridică în mod natural. Asta nu înseamnă că nu vei avea parte de încălzire, dar cele de pe tavan s-ar putea dovedi mai puțin eficiente din punct de vedere energetic și eficiente decât cealaltă variantă.

Concluzionând, panourile radiante sunt cea mai bună opțiune pentru încălzire, deoarece:

  • Cheltuielile privind încălzirea vor scădea cu până la 50%;
  • Mențin o temperatură constantă în locuință și preîntâmpină apariția condensului și a mucegaiului;
  • Au un design modern, ușor de integrat în orice spațiu;
  • Se instalează rapid și curat.;
  • Rezistența este punctul forte al acestor panouri radiante, acestea având o durată de viață de peste 25 de ani și venind însoțite de o garanție de 5 ani.

Așadar, având toate aceste informații, poți hotărî și tu cum vrei să îți încălzești locuința mai eficient, dar și economic, în același timp.

sursa foto: pinterest.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.