Ziarul electronic al arădenilor

Cutremur cu magnitudinea 2,6, în județul Arad

Un cutremur cu magnitudinea 2,6 pe scara Richter a fost înregistrat, luni, în județul Arad.

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul de suprafață, considerat superficial de seismologi și cu impact minor, a fost înregistrat la ora 15.31, la o adâncime de 9 kilometri.

Seismul, al 6-lea din acest an în județul Arad, a fost localizat la aproximativ 75 km de municipiul Arad, într-o zonă apropiată de localitatea Ciuntești (latitudine – 46.6291°N, longitudine – 22.0519°E).

Ultimul cutremur în județul Arad, cu magnitudinea 2,1, a fost consemnat în 30 august și a fost localizat la aproximativ 39 km de municipiul Arad, într-o zonă apropiată de localitățile Grăniceri și Pilu.

Primul cutremur din acest an în județul Arad a fost înregistrat la data de 3 martie și a avut magnitudinea 2.0. Seismul a fost localizat la aproximativ 59 km de municipiul Arad, într-o zonă apropiată de localitățile Căpruța, Monoroștia și Lalașinț.

În luna octombrie, în România au avut loc 43 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.