Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 24 august – 6 septembrie.

În Banat, în prima săptămână vremea se va încălzi treptat, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 31 de grade.

Însă, pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic diurn va fi în scădere spre valori normale pentru prima decadă a lunii septembrie, spre o medie de 25 de grade.

Nopţile vor fi răcoroase la începutul şi spre sfârşitul intervalului de prognoză, iar în rest, media temperaturilor minime se va situa între 15 şi 17 grade. P

loi în general slabe, care vor fi şi sub formă de averse, se vor semnala în intervalul 1- 4 septembrie, dar în celelalte zile ale celor două săptămâni va predomina vremea frumoasă.

În Crişana, în primele 5 zile ale intervalului vremea se va încălzi şi va deveni călduroasă pentru această perioadă, deoarece media temperaturilor maxime, pe întreaga regiune, va ajunge la 32-33 de grade.

O scădere a valorilor termice se va resimţi în intervalul 1 – 3 septembrie, când mediile vor ajunge la 24-25 de grade, apoi acestea nu se vor mai modifica semnificativ.

Până spre sfârşitul primei săptămâni vom asista şi la creşterea treptată a minimelor termice, de la o medie de 13 grade în prima noapte, până la 15-16 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperaturile minime vor fi în uşoară scădere, spre 12 grade la sfârşitul acesteia. Vor fi numeroase zilele frumoase, exceptând intervalul 1-4 septembrie, când va fi mai ridicată probabilitatea de apariţie a ploilor, în general slabe.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.