Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 821 aprilie 2024.

În Banat, în prima săptămână de prognoză, deși valorile termice vor varia ușor de la o zi la cealaltă, se vor situa cu mult peste normele caracteristice perioadei, astfel încât temperaturile maxime vor avea medii între 24 și 26 de grade, iar cele minime între 8 și 10 grade.

A doua săptămână va debuta cu o răcire semnificativă, dar până la finalul acesteia se vor apropia de norme, condiții în care maximele vor fi de la 10 la 20 de grade, iar minimele de la 4 la 6 grade, mediat regional.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 16…21 aprilie.

În Crișana, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod caracteristic perioadei în intervalul 8…15 aprilie, cu medii ale valorilor termice maxime între 22 și 28 de grade și ale minimelor între 16 și 18 grade.

După acest interval se va răci accentuat, astfel încât maximele vor scădea la 14 grade mediat regional și minimele la 4 grade, după care vor tinde spre un normal, aceasta însemnând 18 grade ziua și 6 grade noaptea.

Va ploua pe arii relativ extinse în a doua săptămână a intervalului de prognoză.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.