Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 114 aprilie 2024.

În Banat, în data de 2 aprilie, valorile termice diurne – în scădere accentuată față de zilele anterioare – vor fi apropiate de normele perioadei, respectiv 15…17 grade.

Apoi vremea va fi în încălzire treptată, astfel că în perioada 3-6 aprilie maximele temperaturii aerului vor fi, în medie, de 20…24 de grade, iar între 7 și 10 aprilie vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru prima decadă a acestei luni, cu valori de 25…28 de grade.

O răcorire a vremii este estimată pentru ultimele zile ale intervalului de referință. Temperaturile minime se vor situa peste cele specifice primei jumătăți a lunii aprilie, urmând a se înregistra valori în general de 9…13 grade, mai scăzute (6…7 grade) în noaptea de 2/3 aprilie.

Va ploua pe arii relativ extinse la începutul intervalului și, cu probabilitate mare, și după data de 10 aprilie, iar în celelalte zile doar izolat vor fi averse slabe.

În Crișana, în data de 2 aprilie, valorile termice diurne -în scădere accentuată față de zilele precedente- vor fi apropiate de normele perioadei, respectiv 14…16 grade.

Apoi vremea va fi în încălzire treptată, astfel că în perioada 3-6 aprilie maximele temperaturii aerului vor fi, în medie, de 19…23 de grade, iar între 7 și 10 aprilie vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru prima decadă a acestei luni, cu valori de 24…27 de grade.

O răcorire a vremii este estimată pentru ultimele zile ale intervalului de referință. Temperaturile minime se vor situa peste cele specifice primei jumătăți a lunii aprilie, urmând a se înregistra valori în general de 9…13 grade, mai scăzute (5…7 grade) în noaptea de 2/3 aprilie.

Va ploua pe arii relativ extinse la începutul intervalului și, cu probabilitate mare, și după data de 10 aprilie, iar în celelalte zile doar pe arii restrânse vor fi averse slabe.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.