Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 6 – 19 aprilie 2015.

Conform estimării, în Banat, pe parcursul primei săptămâni, regimul termic diurn se va ameliora treptat. Astfel, media maximelor termice va creşte de la 9 grade, pe 6 aprilie, la 19 grade pe 11 şi 12 aprilie.

Totuşi, media minimelor termice va fi de cel mult 2 grade, putând atinge în unele nopţi pragul îngheţului.

Între 13 şi 19 aprilie, temperaturile maxime vor creşte uşor, mediile fiind de 20…21 grade, dar cele minime vor fi semnificativ mai mari decât în prima săptămână, oscilând, în medie, între 5 şi 7 grade.

Vor fi ploi pe 6 şi 7 aprilie, local moderate cantitativ şi posibil, în unele zile din intervalul 14 – 19 aprilie, dar slabe şi pe arii restrânse.

În special în zonele de deal, în nopţile mai reci de la începutul intervalului, nu sunt excluse lapoviţa şi trecător ninsoarea.

În Crișana, în primele trei zile ale intervalului, temperaturile maxime vor fi cu mult sub cele normale pentru prima decadă a lunii aprilie şi se vor situa, în medie, între 8 şi 11 grade.

În intervalul 9 – 12 aprilie, acestea vor creşte până la medii de 17…18 grade, caracterizând un regim termic apropiat de cel normal. Nopţile primei săptămâni vor fi reci, cu minime termice apropiate de 0 grade.

După data de 13 aprilie, tendinţa va fi de încălzire pe parcursul zilelor, până la temperaturi maxime, în medie regională, în jurul a 20 de grade, dar mai ales în timpul nopţilor, când media temperaturilor minime se va situa între 5 şi 7 grade.

Vor fi ploi, în general slabe cantitativ, local pe 6 şi 7 aprilie şi în unele zile din intervalul 14 – 19 aprilie, dar pe arii mai restrânse.

În nopţile mai reci din intervalul 6-10 aprilie, nu sunt excluse pe spaţii mici lapoviţa şi trecător ninsoarea.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.