Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 1831 martie 2024.

În Banat, în primele două zile din interval, valorile termice maxime vor fi în scădere de la medii regionale de 14 grade, până spre 10 grade.

Ulterior, valorile diurne vor fi în creștere treptată până la medii de 18…20 de grade. În 27 martie este estimată o nouă scădere până la valori termice maxime în jurul a 14 grade, ce va fi urmată de o încălzire spre finalul lunii, când se vor atinge maxime de 17…18 grade.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade în perioada 18 – 21 martie, vor crește semnificativ în 24 și 25 martie, când media acestora va atinge 7…8 grade, iar în a doua săptămână, caracteristice vor fi valorile de 3…5 grade.

Intervalul mai probabil cu precipitații din următoarele două săptămâni va fi între 23 și 28 martie.

În Crișana, valorile termice maxime vor fi în scădere de la o medie regională de 12 grade în prima zi până la 8 grade în ziua de 19 martie.

Ulterior, până la finalul primei săptămâni, valorile diurne vor fi în creștere treptată până la medii de 18…20 de grade. În a doua jumătate a intervalului, este estimată o nouă scădere, cel mai probabil în jurul datei de 27 martie, când media temperaturilor maxime este estimată a fi de 13…14 grade, apoi tendința va fi de încălzire, astfel încât la finalul lunii se va reveni la maxime de 17…18 grade.

Sunt așteptate nopți reci în perioada 18 – 21 martie (minime în general de -2…0 grade), ce va fi urmată de o creștere, astfel pentru 24 și 25 martie sunt prognozate valori în jurul a 7 grade, iar până la finalul lunii media acestora va fi de 3…4 grade.

Intervalul mai probabil cu precipitații din următoarele două săptămâni va fi între 23 și 28 martie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.