Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 720 noiembrie 2022.

În Banat, vremea va fi caldă mai ales în primele zile ale intervalului de referință, când se vor înregistra în medie maxime termice de 16…18 grade, apoi după data de 10 noiembrie, tendința va fi de scădere ușoară și treptată a temperaturilor diurne către medii 10…12 grade, valori mai apropiate de normele climatologice.

Și temperaturile minime vor scădea treptat de la o medie în general de 5…8 grade în prima săptămână, până la o medie de 2…4 grade, în cea de-a doua săptămână.

Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 7, 12 și 13 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

În Crișana, până în data de 10 noiembrie vremea va fi caldă, cu temperaturi diurne în medie de 14…17 grade, apoi ușor și treptat acestea vor scădea spre valori mai apropiate de mediile multianuale, de 8…10 grade, în perioada 15…20 noiembrie.

În prima săptămână minimele termice se vor situa în general la o medie de 5…8 grade, urmând ca în cea de a doua săptămână mediile să scadă și să tindă la valori de 1…2 grade.

Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai ridicată în zilele de 7, 8, 11 și 12 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.