Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 15 – 28 martie 2021.

În Banat, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă, îndeosebi în prima săptămână din interval.

Până în data de 19 martie, media valorilor diurne va fi de 5 – 8 grade, iar a celor nocturne, în scădere treptată, de la -3 grade la 1 grad.

După data de 19 martie, deşi vor mai fi variaţii termice de la o zi la alta, tendinţa va fi de încălzire uşoară şi astfel, media maximelor va oscila între 7 şi 12 grade, iar cea a minimelor între -2 şi 1 grad.

Vor fi precipitaţii pe aproape tot parcursul intervalului, mai însemnate cantitativ până în data de 17 martie şi în intervalul 20 – 23 martie.

În Crişana, valorile termice vor fi mai scăzute faţă de cele normale pentru această perioadă, mai ales în prima săptămână din interval.

Până în data de 19 martie, media maximelor va fi de 4 – 6 grade, iar minimele vor fi în scădere de la zero la -3 grade.

După data de 19 martie, vor mai fi variaţii termice îndeosebi în jurul datei de 23 martie, dar tendinţa va fi de încălzire uşoară şi astfel, media valorilor diurne va oscila între 7 şi 11 grade, iar a celor nocturne între -3 şi 0 grade.

Precipitaţii se vor semnala pe aproape tot parcursul intervalului, mai însemnate cantitativ până la mijlocul primei săptămâni şi în intervalul 20 – 23 martie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.