Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 4 – 17 ianuarie 2021.

În Banat, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi, în medie, de 8…10 grade în primele 3 zile, apoi vor scădea treptat, urmând ca în intevalul 10 – 17 ianuarie media maximelor să se situeze în jurul valorii de 0 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic.

Temperaturile minime vor avea o evoluție similară, astfel încât se vor încadra între 4 și 6 grade la începutul intervalui și vor fi în jurul a -4 grade între 12 și 17 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitații se va menţine ridicată pe parcursul celor două săptămâni, dar în jurul datelor de 4 și 6 ianuarie, precum și în intervalul 9 și 11 ianuarie, acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai însemnate cantitativ.

În Crișana, la începutul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime va fi de 8…10 grade, iar a celor minime de aproximativ 4 grade, cu mult peste normele climatologice ale perioadei.

Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel încât, între 12 și 17 ianuarie, va deveni normală din punct de vedere termic, media temperaturilor diurne urmând a se situa în jurul valorii de 0 grade, iar a celor nocturne să coboare spre -6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații mai frecvente şi mai însemnate cantitativ va fi ridicată în jurul datelor de 4 și 6 ianuarie, precum și între 9 și 12 ianuarie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.