Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 922 noiembrie 2020.

În Banat, în prima săptămână, valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, iar media maximelor va fi între 11 şi 13 grade, în timp ce minimele vor oscila între 3 şi 5 grade.

În cea de-a doua săptămână, regimul termic va marca o scădere, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va scădea până în jurul a 8 grade, iar minimele se vor situa în general între -1 grad şi 2 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 12 noiembrie.

În Crişana, în prima zi a intervalului de prognoză, media maximelor termice se va situa în jurul a 13 grade, iar cea a minimelor va fi de 3 – 4 grade. A doua zi valorile termice diurne vor scădea cu aproximativ 3 grade, dar cele minime nu se vor modifica semnificativ.

Ulterior, până la finalul primei săptămâni, mediile termice nu vor avea variaţii importante, dar în cea de-a doua săptămână se va răci, astfel încât, în ultimele zile de prognoză, media maximelor se va situa în general între 5 şi 7 grade, iar minima va fi în jurul a zero grade.

Trecător, va ploua slab, izolat în prima săptămână şi posibil local, în cea de-a doua.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.