Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 24 august – 6 septembrie 2020.

În Banat, în primele cinci zile, vremea va fi ușor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime între 25 și 28 de grade.

În zilele de 29 și 30 august, vemea va fi călduroasă, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 31…32 de grade. După acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou ușor sub normalul climatologic, media acestora urmând să oscileze între 25 și 27 de grade.

Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 14 și 17 grade.

În intervalul 24 – 26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 30 august – 5 septembrie.

În Crișana, în primele cinci zile, vremea va fi ușor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime între 24 și 27 de grade.

În zilele de 29 și 30 august, vemea va fi călduroasă, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 30…31 de grade. După acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou ușor sub normalul climatologic, media acestora urmând a fi de 25…26 de grade.

Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 13 și 16 grade.

În intervalul 24 – 26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 29 august – 4 septembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.