Ziarul electronic al arădenilor

Află istoria pantofilor sport de la Puma!

Brandul Puma este unul dintre cele mai cunoscute din lume, datorită hainelor, încălțărilor sport și a accesoriilor cool, care au făcut înconjurul lumii. Cu siguranță ai cel puțin un model în colecție, fie că vorbim despre o pereche de pantofi sport Puma pentru bărbați sau încălțăminte pentru femei.

Această companie deține brandurile Puma, Tretorn și Cobra Golf, fiind fondată în 1948, din cauza rivalității celor doi frați, Rudolf și Adolf Dassler. Vrei să afli detalii noi despre Puma, unul dintre cele mai mare branduri care produce articole sport? Descoperă-le, din articolul pe care ți l-am pregătit!

Istoria Puma, înainte de Al Doilea Război Mondial

Deși brandul a fost înființat, oficial, în 1948, cei doi frați au început să creeze pantofi sport încă din anii ‘30, atunci când confecționau încălțăminte pentru bărbați, într-un atelier modest din casa lor. Ascensiunea Puma a început în 1936, după jocurile olimpice de la Berlin, atunci când atletul american Jesse Owens a câștigat 7 medalii de aur, purtând o pereche de pantofi sport creată de frații Dassler.

La 1 octombrie 1948, Rudolf Dassler pune bazele brandului Puma și lansează, în același an, ghetele de fotbal numite Atom.

Istoria Puma din anii ‘50 până în prezent

În 1952, apar pe piață și ghetele de fotbal cu crampoane, numite Super Atom, de la Puma. Odată cu apariția lor, succesul brandului ia amploare iar Puma devine cunoscut ca brand cu realizări sportive notabile. În 1954, o echipă de fotbal germană din prima ligă a câștigat campionatul purtând ghetele produse de Dassler.

În același an, Puma are un succes colosal și în atletism. Cursa de 100 de metri a lui Heinz Fütterer aduce un nou record mondial, atletul purtând tot o pereche de pantofi sport Puma. Banda cu numele Puma apare pe încălțămintea sport în 1958, când devine popular și logo-ul companiei.

Odată cu anii ‘60, încălțămintea sport de la Puma se face remarcată prin tehnologii revoluționare, precum tălpile cu peri mici, aflați în zona din față a piciorului. Această inovație ajută și alți sportivi să stabilească noi recorduri mondiale, brandul fiind căutat și de fotbaliști valoroși, precum Pele sau Eusebio, care poartă ghetele Puma King.

Puma ajunge și în lumea tenisului în anii ‘70, atunci când sportivul argentinian Guillermo Vilas câștiga 3 turnee purtând încălțăminte sport de la acest brand.

Anii ‘80 aduc performanțe de top pentru Puma, care continuă să creeze încălțăminte sport pentru cei mai cunoscuți sportivi ai lumii. Boris Becker câștigă la Wimbledon în 1985, iar Puma reușește să semneze un contract și cu una dintre cele mai bune jucătoare de tenis, Martina Navratilova. La campionatul mondial de fotbal din 1986, Diego Maradona poartă ghetele de fotbal care stau sub semnătura aceluiași brand- Puma.

Începând cu 1990, brandul Puma explorează noi teritorii, fiind primul care reușește să semneze un contract de colaborare cu designerul german Jil Sander, îmbinând moda și sportul. În 1993, atleți de top câștigă Campionatul Mondial de la Stuttgart purtând aceleași încălțări Puma.

În secolul XXI, Puma și-a extins brandul și a început să producă atât încălțăminte, cât și articole vestimentare și accesorii moderne: șepci, borsete sau ghiozdane, purtate astăzi de către toți iubitorii de streetstyle. Istoria pantofilor sport de la Puma este interesantă și complexă, de aici poți extrage informații noi despre ascensiunea acestui brand. În prezent, compania distribuie articole sportive în peste 130 de țări din lume, punând accent pe calitate, confort și tehnologie modernă.

sursa foto: www.pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.