Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 2 – 15 iulie 2018.

În Banat, în prima săptămână vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel încât temperaturile maxime vor atinge, în medie, 29 de grade în data de 6 iulie.

Ulterior vor scădea ușor spre valori medii de 27 de grade în data de 8 iulie, apoi vor crește din nou ușor și treptat până la sfârșitul intervalului, spre 31 de grade, în medie.

Temperaturile minime vor fi în creștere treptată în prima săptămână de prognoză, de la aproximativ 10 grade în prima zi, până spre 16 grade în data de 7 iunie.

Ulterior, variațiile vor fi nesemnificative astfel că, pe parcursul intervalului 8 – 15 iulie, media temperaturilor minime se va menține în jurul a 16 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 5 – 15 iulie.

În Crișana, la începutul intervalului, vremea se va afla într-un proces de încălzire, temperaturile maxime urmând a atinge în medie 28…29 de grade în 7 iulie, pornind de la 23 de grade în prima zi.

Ulterior, în intervalul 7 – 11 iulie variațiile nu vor fi notabile de la o zi la alta, urmând astfel ca media temperaturilor maxime să se mențină în jurul a 27…28 de grade.

În perioada imediat următoare, între 12 și 15 iulie, temperaturile maxime vor crește ușor de la o zi la alta, atingând în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni de prognoză, în medie, 30 de grade.

În intervalul 2 – 7 iulie, temperaturile minime vor crește de la medii de 10 grade în prima zi, spre 15…16 grade la sfârșitul acestuia, apoi, până în data de 15 iulie, variațiile vor fi nesemnificative, minimele menținându-se în jurul mediei de 15 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 6 – 15 iulie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.