Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 6 – 19 aprilie 2020.

În Banat, în prima săptămână de prognoză vremea va intra într-un proces de încălzire. Astfel, de la o medie regională a valorilor maxime de 16 grade, se va ajunge la 24 de grade, în 11 și 12 aprilie.

Această tendință va fi asemnătoare și pentru temperaturile minime, media acestora urmând să crească de la 0 grade în dimineața zilei de 7 aprilie, până spre 6…7 grade.

În a doua săptămână, sunt estimate valori maxime în medie de 16…19 grade și minime de 6…8 grade.

Până pe data de 12 aprilie nu se vor semnala precipitații, iar apoi probabilitatea de apariție a acestora va fi în creștere.

În Crișana, vremea se va încălzi treptat în prima săptămână de prognoză, astfel media valorilor maxime de temperatură va ajunge la 22…24 de grade. Tendința va fi asemăntoare și pentru temperaturile minime, astfel de la dimineți cu vreme rece, în care media va fi de 0…2 grade, se va ajunge la 6…7 grade.

După 13 aprilie sunt estimate temperaturi în limte normale pentru această perioadă, respectiv, o medie a valorilor maxime de 16…18 grade și de aproximativ 6 grade pentru cele minime.

Nu sunt prognozate precipitații până în 12 aprilie. În perioada 13 – 19 aprilie, probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.