Ziarul electronic al arădenilor

Concert online. Sonată compusă de Beethoven pentru o contesă din Arad

Trei muzicieni din Sibiu vor susţine online un concert în care vor prezenta publicului „Sonata nr. 4 în do major, op. 102“, compusă de Ludwig van Beethoven pentru contesa Anna Marie Erdody din Arad.

„Pentru noi, carantina este despre poveşti muzicale. E un timp în care continuăm să cântăm, să descoperim lucrări şi să căutăm sau să ne imaginăm poveştile din spatele lor. Aşa am ajuns la Sonata nr. 4 în do major, op. 102, despre care am aflat că a fost compusă pentru contesa Anna Marie Erdody, care locuia în oraşul pe care noi astăzi îl ştim drept Arad. Se crede despre această contesă că ar fi fost marea iubire a lui Ludwig van Beethoven“, spun muzicienii Monica Florescu şi Makcim Fernandez Samodaiev.

Potrivit sursei citate, acest concert va avea loc joi, de la ora 18.00, în Sala Oglinzilor de la Forumul German din Sibiu şi este transmis pe LivestreamRomania.ro.

Makcim Fernandez Samodaiev va cânta la violoncel, iar Karina Fernandez Samodaiev şi Monica Florescu, la pian.

Contesa Anna Maria (Marie) von Erdődy (8 septembrie 1779 – 17 martie 1837) a fost o nobilă maghiară și printre cele mai apropiate confidente ale lui Ludwig van Beethoven.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.