Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 3 – 16 februarie 2020.

În Banat, în primele două zile, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 10…12 grade și a celor minime de 5…7 grade, apoi se va răci.

Prin urmare, în perioada 5 – 9 februarie, regimul termic se va situa în jurul mediilor specifice, cu valori diurne în medie de 2…4 grade și minime cuprinse în general între -6 și -2 grade.

În cea de a doua săptămână tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară și treptată, astfel încât spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 10…12 grade, iar a celor minime până în jurul a 2 grade.

Precipitații moderate și local însemnate cantitativ se vor semnala în perioada 3 – 5 februarie, iar în restul intervalului acestea vor fi slabe și vor apărea doar trecător și pe spații mici.

În Crișana, în zilele de 3 și 4 februarie, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor diurne de 8…10 grade și a celor nocturne de 4…6 grade, apoi, în perioada 5 – 9 februarie, se va răci, iar regimul termic se va situa în jurul mediilor specifice, cu valori maxime în medie de 1…4 grade și minime cuprinse între -8 și -2 grade.

În cea de a doua săptămână tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară și treptată, astfel încât spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 10…12 grade, iar a celor minime până în jurul valorii de 1 grad.

În 3 și 4 februarie se vor semnala precipitații moderate, respectiv însemnate cantitativ, în timp ce în restul intervalului, acestea vor fi slabe și vor apărea doar trecător și pe arii restrânse.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.