Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 316 iunie 2024.

În Banat, valorile termice, cu mici oscilații în primele zile din interval, vor fi în creștere treptată până în jurul datei de 10 iunie și vor caracteriza o vreme călduroasă, apoi vor avea o tendință ușoară de scădere, însă va fi în continuare mai cald decât în mod obișnuit pentru jumătatea lunii iunie.

Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi de 26 de grade la începutul intervalului și va atinge valori de 33…34 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, urmând să scadă spre valori de 29…30 de grade la sfârșitul perioadei de anticipație.

Media temperaturilor minime se va situa între 14 și 18 grade, cu cele mai mari valori în nopțile din 10 – 12 iunie.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză și mai ales după data de 11 iunie.

În Crișana, temperatura aerului, cu mici variații la începutul primei săptămâni de prognoză, va fi în creștere treptată până în jurul datei de 10 iunie, astfel încât vremea va fi călduroasă, apoi va avea o tendință ușoară de scădere, dar se va menține mai cald decât în mod normal pentru jumătatea lunii iunie.

Valorile termice diurne vor avea medii de la 24 de grade în primele zile din interval, până la 32…33 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, iar ulterior vor scădea spre 28 de grade la sfârșitul perioadei de anticipație.

Temperaturie minime, mediate regional, se vor situa între 12 și 17 grade, cu cele mai mari valori în nopțile din 10 – 11 iunie.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat în primele zile din interval și cu precădere după data de 11 iunie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.