Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 30 septembrie – 13 octombrie 2019.

În Banat, în primele trei zile vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 25 și 28 de grade.

În următoarele două zile se va răci, astfel încât în data de 4 octombrie media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade. Va urma o încălzire treptată, până în jurul datei de 10 octombrie, când temperaturile maxime vor atinge în medie 19…20 de grade.

În ultimele zile de prognoză se va răcori ușor. Temperaturile minime se vor menține ridicate până în dimineața zilei de 3 octombrie, când media lor va fi de 14…15 grade. Ulterior se va răci, iar cea mai mică medie, de 6 grade, se va atinge în 6 și în 7 octombrie. În intervalul următor se va resimți o ușoară creștere, dar media minimelor termice nu va mai depăși 9 grade.

În primele două zile condițiile de ploaie vor fi reduse, apoi temporar vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ în jurul datei de 3 octombrie.

În Crișana, la sfârșitul lunii septembrie și în primele două zile ale lunii octombrie vremea va fi caldă pentru această dată, iar media temperaturilor maxime se va situa, în general, între 24 și 26 de grade.

În următoarele două zile se va răci accentuat, iar între 4 și 6 octombrie temperaturile maxime vor avea o medie de cel mult 14…15 grade. În intervalul următor se va încălzi ușor și treptat, iar media valorilor termice maxime va fi între 16 și 18 grade.

Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 10 și 14 grade, până în data de 3 octombrie, apoi vor scădea, iar media lor va avea variații, în general, între 5 și 8 grade.

Vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ în jurul datei de 3 octombrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.