Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în luna aprilie

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale la începutul lunii aprilie, apoi vremea se încălzeşte şi pe alocuri va fi mai cald decât ar trebui în această perioadă din an, spun meteorologii, care au transmis, marţi, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni.

28 martie – 4 aprilie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

4 – 11 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale, local excedentare la munte.

11 – 18 aprilie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor.

18 – 25 aprilie

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toată ţara.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.