Ziarul electronic al arădenilor

Cum trebuie pregătit câinele pentru iarnă? De câte ori trebuie vizitată o frizerie canină în perioada rece?

Cei mai mulţi stăpâni ai patrupezilor blănoşi consideră că nu sunt necesare tunderea câinilor sau alte servicii asigurate de o frizerie canină pe timpul iernii, pentru că perioada este foarte rece şi câinii oricum îşi petrec mai mult timp în casă decât afară.

Prin urmare, stăpânii pot considera că, dacă patrupezii blănoşi de talie mai mare sau mai mică nu se murdăresc foarte mult, nici nu au nevoie de o îngrijire profesională sau chiar de minimul necesar, cum ar fi baia sau periatul la domiciliu. Acest lucru este complet greşit! Iarna, este importantă igiena pentru sănătatea câinelui, pentru ca acesta să nu sufere infecţii şi boli grave.

Îngrijirea canină în sezonul rece: ce măsuri trebuie să ia stăpânii odată cu venirea iernii şi când să se prezinte la o frizerie canină?

Îngrijirea canină este necesară şi recomandată pe tot parcursul anului. Într-adevăr, iana poate pune probleme atât pentru oameni, cât şi pentru câini. Este necesară crearea unei rutine de îngrijire a căţelului chiar acasă, dar sunt aspecte ce necesită intervenţia unui groomer din cadrul unui salon de frizerie canină, care dispune de resursele necesare pentru un ritual perfect de îngrijire a pielii şi a blăniței.

  • Îngrijirea blăniței pe timpul iernii

Blănița câinilor are nevoie de mai multă atenţie şi îngrijire pe timpul iernii. Mulţi stăpâni îşi tund câinii numai în lunile calde, dar şi odată cu venirea anotimpului rece este necesară tunderea şi perierea blăniței, pentru a preveni formarea câlţilor. Tunsoarea nu foarte scurtă, cu 2-3 cm mai lungă faţă de tunsoarea pentru care stăpânii optează în mod normal în lunile de vară, este o alegere bună.

  • Îngrijirea pielii căţeluşilor pe timpul iernii

Pielea căţeilor se usucă foarte repede pe timp de iarnă. De aceea, căţeii au nevoie de baie regulate, nu doar pentru a îndepărta mizeria, ci şi pentru a menţine sănătatea pielii şi a blănii. De asemenea, hidratarea este importantă pentru câinii cu pielea foarte uscată.

  • Îngrijirea lăbuţelor şi unghiilor câinelui

Îngrijirea canină adecvată este necesară pentru câinii care sunt scoşi des afară în perioada iernii, dar chiar și pentru cei care sunt scoși doar suficient încât să îşi facă nevoile. Unghiile trebuie tăiate periodic, preferabil la un salon de specialitate, pentru că în timpul iernii nu se vor toci la fel ca în restul anotimpurilor.

Alte aspecte demne de luat în calcul pentru pregătirea câinilor pe timp de iarnă

Este bine de ştiut că, în afară de examinarea şi îngrijirea câinelui de către un groomer, este necesar ca odată cu venirea iernii stăpânul să:

  • achiziţioneze o hăinuţă pentru câine, suficient de largă încât să îi ţină de cald şi să nu imobilizeze căţelul;
  • îi pregătească un pătuţ călduros acasă pentru clipele în care se întoarce de la plimbare;
  • îi asigure o îngrijire corespunzătoare a lăbuţelor, să îi hidrateze pernuţele zilnic cu o cremă specială şi să se asigure că blănița este tunsă cât mai scurt la lăbuţe, astfel încât să se evite acumularea de zăpadă în blană;
  • evite ingerarea de zăpadă cu sare de către patruped.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.