Ziarul electronic al arădenilor

Cum să te pregătești pentru o partidă de pescuit care durează mai mult de o zi

Acum că vine vara și serile sunt din ce în ce mai calde, poți lua în calcul o partidă de pescuit pentru o zi sau mai multe. Pentru asta vei avea nevoie de mai mult decât iei cu tine de obicei.

Pe lângă echipamentul de pescuit (lansete, undițe, momeală, etc), trebuie să ai în bagaj și lucruri care îți asigură un minim de confort, având în vedere că nu este tocmai plăcut să fii departe de casă, în aer liber și fără prea multe condiții.

Iată ce NU trebuie să uiți să iei cu tine atunci când pleci la pescuit și rămâi peste noapte sau chiar câteva zile:

  • Set de ustensile pentru masă

Un set de ustensile pentru masă este mai mult decât necesar atunci când mergi la pescuit. Spre exemplu, există seturi care conțin și un cuțit multifuncțional, care îți poate fi de ajutor și în alte lucruri, cum ar fi un fir încurcat pe care ești nevoit să-l tai. Bineînțeles, caută un magazin specializat pentru că nu vrei ca desfăcătorul de bere, de conserve, tirbușonul și cuțitul să se strice după prima utilizare.

  • Prosoape din microfibră

Alege să completezi bagajul cu prosoape din microfibră pentru că se usucă foarte repede. Vei avea nevoie, atât la masă, cât și în alte momente. Un pescar are mai tot timpul mâinile ude și de aceea, vor fi perfecte și mereu la îndemână.

  • Lanternă de cap

Majoritatea bălților unde pescuitul se practică des, dispun de lumini pe timp de noapte însă,  dacă alegi o baltă mai puțin frecventată, vei avea nevoie de o lanternă pentru cap. Aceasta te poate ajuta să detectezi orice pericol care ar putea apărea și să te desfășori mult mai bine în tot ceea ce faci.

  • Baterie externă

Dacă ai de gând să stai mai mult de o zi la pescuit, o baterie externă este foarte utilă. Majoritatea telefoanelor nu au baterii suficient de puternice încât să reziste un timp îndelungat. Într-un astfel de context, telefonul poate fi singura cale prin care poți cere ajutor în caz de nevoie.

  • Șapcă sau pălărie

Pentru o partidă de pescuit, este important să ai cu tine și o pălărie pentru protecție solară sau o șapcă cu design modern. Orice variantă ai alege, trebuie să cumperi un produs care să lase pielea să respire și care să te ajute, nu să îți provoace și mai mult disconfort.

  • Cană termică

Ușoară și durabilă, o cană termică este ideală pentru camping, excursii de pescuit și multe alte activități în aer liber. Poate fi ideală pentru cafea sau ceai în serile mai reci.

  • Echipament

Orice perscar are nevoie de câteva lucruri esențiale care țin de echipament. Dacă ești un împătimit al capturilor mari și te focusezi în principal pe pești precum caras sau crap, trebuie să iei cu tine următoarele lucruri: nade, momeli, lansete pentru pescuit la crap sau lansete speciale pentru feeder, în cazul în care folosești această tehnică, mulinete sau avertizori și întotdeauna o ladă frigorifică. Nu știi niciodată cu ce captură impresionantă te alegi! Poți găsi toate aceste lucruri în magazinul Fishingmall.ro.

  • Saci de dormit și cort

Sacii de dormit se încadrează în două categorii, respectiv pentru vară și pentru iarnă, dar există și câteva variante de saci de dormit cu fermoar, potrivite pentru cei care pescuiesc pe tot parcursul anului.

Un cort cu pânză anti-insecte și cu o bază impermeabilă este necesar pentru o partidă de pescuit care durează mai mult de o zi. Bineînțeles, caută un cort profesional care să reziste și pe care să-l iei și la următoarele partide.

În concluzie, există puține lucruri care pot să egaleze serile de vară la pescuit. Acum că știi care sunt lucrurile de care ai nevoie în cazul în care vrei să pleci pe baltă o zi sau chiar mai multe, tot ce trebuie să faci este să te decizi asupra locului în care vei merge. Aici poți vedea care sunt bălțile din zona Arad unde poți pescui în liniște.

sursa foto: Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.