Ziarul electronic al arădenilor

Cum să îți alegi ramele perfecte de ochelari? 3 criterii de care să ții cont

Ochelarii de vedere au devenit un accesoriu la modă. Fie că este pentru prima dată când îți alegi perechea de ochelari, fie că te-ai plictisit de ochelarii vechi și îți dorești unii noi, fie că ești în situația în care ceilalți s-au rupt și ești în căutarea unora noi, cu siguranță vrei ca rama să se potrivească perfect.

Această misiune poate părea ușor dificilă, iar dacă vrei să afli câteva sfaturi care să te ajute în procesul de achiziție, atunci te invităm să parcurgi rândurile de mai jos.

  1. Forma feței 

Ca să cumperi rama perfectă de ochelari, este necesar să știi ce formă are fața ta. Acest lucru te va ajuta să faci alegerea potrivită. Așadar, este important să știi că fiecare față are o formă specifică – rotundă, ovală, pătrată, în formă de inimă sau de diamant. Trasează conturul feței tale în oglindă și observă forma rezultată.

Următorul pas, odată ce ai identificat forma feței tale, este să înțelegi ce tip de rame ți se potrivesc cel mai bine. De exemplu, o persoană cu o față rotundă poate purta rame cu colțuri ascuțite sau dreptunghiulare pentru a obține un echilibru estetic. În schimb, o față în formă de pătrat este avantajată de rame rotunde sau ovale pentru a atenua liniile pronunțate. Vezi colecția de ochelari de vedere unisex, ai multe modele dintre care poți alege.

Nu uita să iei în considerare și alte caracteristici ale feței, cum ar fi pomeții, sprâncenele și nasul. De exemplu, o ramă care se potrivește la nivelul sprâncenelor le poate evidenția în mod frumos, iar o ramă care se aliniază cu linia pomeților adaugă echilibru feței. Recomandarea este și să fii deschis diferitelor stiluri de rame.

  1. Culoarea pielii, a ochilor și a părului 

Atunci când ești în căutarea ramei de ochelari ideală, culoarea pielii, a ochilor și a părului joacă un rol important. În primul rând, trebuie să cunoști tonului pielii tale. Așadar, află că tonurile de piele se împart în două mari categorii: calde și reci. Persoanelor care au tonuri de piele calde li se potrivesc cel mai bine ramele cu nuanțe precum: auriu, piersică, roșu sau maro deschis. În cazul tonurilor de piele reci se recomandă rame argintii, roz, mov, albastre sau gri.

În al doilea rând, culoarea ochilor poate influența în mare măsură alegerea culorii ramei. O ramă poate scoate în evidență frumusețea ochilor persoanei. De exemplu, dacă ai ochi albaștri, caută rame care au culori calde, nuanța aurie sau a cuprului sunt ideale.

Nu în ultimul rând, nuanța părului joacă, de asemenea, un rol important atunci când optezi pentru culoarea ramei de ochelari. De exemplu, persoanele cu păr blond pot achiziționa cu încredere rame care au culori reci, iar o recomandare este rama de ochelari de vedere unisex Ray-Ban RX8416 2503. Totodată, persoanele cu păr castaniu sau negru ar trebui să acorde atenție ramelor cu nuanțe calde.

  1. Stilul de viață 

Un alt aspect pe care să-l iei în considerare atunci când alegi ramele de ochelari este stilul tău de viață. În funcție de activitățile pe care le desfășori, poți avea nevoie de rame robuste sau mai elegante. De exemplu, dacă ești o persoană activă, care petrece mult timp în aer liber, ia în considerare ramele din acetat sau plastic, care sunt foarte rezistente. Ține cont și de mediul în care lucrezi. Dacă ai parte de ședințe și evenimente business, poți dori un look sofisticat și deci niște rame de ochelari elegante.

De asemenea, ramele trebuie să fie în acord cu stilul tău vestimentar. Dacă hainele din garderoba ta pot fi încadrate la stilul clasic, alege o ramă de ochelari cu o nuanță neutră, ca de exemplu negru, auriu sau argintiu, ușor de asortat cu orice ținută. S-ar putea să îți placă rama de ochelari de vedere unisex Ray-Ban RX6448 2509. În cazul în care hainele tale sunt cât se poate de colorate, ai un stil vestimentar neconvențional, optează pentru rame de ochelari îndrăznețe, care au culori puternice sau pentru cele cu imprimeu, astfel încât să reușească să reflecte personalitatea ta vibrantă.

Reține că ramele de ochelari sunt un accesoriu puternic care influențează considerabil înfățișarea. De exemplu, ramele mari și negre oferă o notă intelectuală, în timp ce ramele colorate și inedite evidențiază o personalitate creativă și deschisă.

Așadar, atunci când îți alegi ramele noilor tăi ochelari de vedere sunt o serie de detalii care contează. Deci nu te grăbi să iei o decizie fără a te gândi înainte la forma feței tale, tonul pielii sau stilul de viață. Ramele potrivite îți vor crește încrederea în sine și-ți vor oferi bucuria purtării zi de zi.

foto: Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.