Ziarul electronic al arădenilor

Cum să ai grijă de grădina ta – lucruri de care ai nevoie pentru a-ți crea un loc de vis

Atunci când vine primăvara, timpul pe care îl petreci în aer liber este din ce în ce mai lung. Astfel, dacă te numeri printre persoanele care dețin o casă cu grădină proprie, te poți declara fericit!

Dincolo de partea frumoasă a timpului petrecut în aer liber, orice grădină are, însă, nevoie de o atentă îngrijire, începutul primăverii reprezentând timpul propice pentru a te ocupa de acest lucru.

Iată care sunt elementele ce nu trebuie să îți lipsească din gospodărie atunci când ai o grădină!

  1. O sursă de apă

Indiferent de cât de mulţi bani ai investit în grădină sau oricât de frumos ai decorat-o, aceasta nu va arăta pentru mult timp așa dacă nu există o sursă de apă cu care să poți iriga întregul loc. Pentru a evita greșelile cele mai comune și a avea o grădină superbă, poți cere sfatul unor profesioniști, căci aceștia îți vor da informații prețioase. Ba chiar mai mult, dacă ești pasionat de grădinărit, poți încerca să faci câteva cursuri pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele despre acest domeniu extrem de relaxant.

     2. Stoparea dăunătorilor!

Atunci când ai o grădină cu plante diferite, fie decorative sau de consum, dăunătorii sunt mereu o problemă. Trebuie să știi ce să faci la fiecare soi, ce substanțe să folosești sau ce plante secundare să cultivi pentru a reduce sau a stopa dăunătorii. Un ajutor de nădejde sunt pompele de stropit de la Hornbach, care te vor ajuta să rezolvi problema rapid și fără efort. Având diferite dimensiuni și funcții, vei putea găsi modelul care îți va fi de un real folos în lupta cu musafirii nepoftiți din grădina ta.

      3. Uneltele de grădinărit

Acestea nu trebuie să îți lipsească din gospodărie dacă îți dorești să ai un spațiu verde de invidiat sau o grădină de legume roditoare. O greblă, o sapă, un aparat pentru plantare, o lopățică specială pentru flori, mănușile sau stropitoarea sunt doar câteva dintre accesoriile necesare pentru a putea face tot ceea ce este nevoie într-o grădină.

      4. Un hamac

Dacă a avea o grădină înseamnă multă muncă, nu trebuie uitată nici partea de relaxare. Un hamac este locul perfect unde te poți odihni după o zi istovitoare la birou. Pentru un plus de frumusețe, încearcă să pui hamacul sub copaci umbroși. Astfel, vei avea un loc ideal pentru a citi o carte sau a petrece o după-amiază călduroasă de vară, în liniște.

    5. O măsuță din lemn sau un balansoar

Dacă ai un spațiu liber lângă tufele parfumate de trandafiri, îl poți transforma în locul perfect de servit cafeaua dimineața. Tot ce ai nevoie este să așezi o măsuță din lemn și un balansoar, iar locul va părea desprins din poveștile cu prințese din copilărie. Acest spațiu din grădină va deveni nu numai preferatul tău în cel mai scurt timp posibil, ci chiar și al prietenilor pe care îi vei invita la o cafea sau la un cocktail.

Deși atunci când ai un spațiu verde înseamnă că ai și de lucru, faptul că îți aranjezi cu propriile tale mâini grădina te va face să te simți relaxat și împlinit. Nu îți rămâne decât să îți petreci cât de mult timp poți în grădină: primăvara a sosit, iar totul începe să fie verde și parfumat, o splendoare pentru suflet și minte!

surse foto: Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.