Ziarul electronic al arădenilor

Cum alegi biblioteca potrivită pentru livingul tău

Fie că ești pasionat de lectură sau citești doar câteva cărți pe an, cu siguranță deții câteva zeci de volume, adunate de-a lungul vremii. O bibliotecă modernă nu numai că te ajută să rezolvi problema spațiului, dar oferă livingului un aspect rafinat, elegant și primitor.

Ai la dispoziție o mulțime de variante de design, indiferent dacă ai o sufragerie cu aer vintage, una ultra modernă sau chiar minimalistă. Citește în continuare și găsește-ți inspirația pentru a alege cea mai bună bibliotecă pentru livingul tău!

Ia în considerare și măsoară cu atenție spațiul disponibil

Înainte de a începe căutările prin magazine, gândește-te unde vrei să poziționezi biblioteca și cât de mare îți dorești să fie.

  • Dacă ai un living imens, iar pereții par prea goi, poți alege o piesă de mobilier mai mare și mai înaltă, în care să îți păstrezi atât cărțile, cât și alte obiecte decorative, cutii de depozitare sau plante decorative.
  • În cazul în care locuiești într-o clădire cu pereții înalți, poți profita de acest aspect pentru a investi într-o bibliotecă impunătoare, înaltă până la tavan. Aceasta va adăuga un aer dramatic și va accentua proporțiile livingului.
  • Dacă nu ai foarte mult loc la dispoziție, optează pentru o bibliotecă standard, cu patru sau șase rafturi, pe care o poți pune pe sol sau chiar prinde pe unul dintre pereți, pentru a amplifica vizual spațiul.

Alege forma și materialul bibliotecii în funcție de designul sufrageriei

Bibliotecile clasice, dreptunghiulare și simple, nu mai sunt de mult timp în trend. În prezent, poți găsi tot felul de modele creative, geometrice sau cu forme neregulate. De exemplu, poți explora oferta de biblioteci de la Vivre, ca să alegi un model original.

În cazul în care ai un living minimalist, poți opta pentru o piesă cu geometrie perfectă, confecționată din metal vopsit, sticlă sau lemn natural. Dacă ai un tapet interesant, poți cumpăra o bibliotecă fără placa de material din spate, pentru a evidenția textura și modelul peretelui și pentru a crea un efect vizual deosebit.

Dacă livingul tău este vintage, câteva rafturi din lemn texturat vor arăta minunat pe perete, alături de vaze și decorațiuni în același stil. Optează pentru culori pale, precum rozul pastelat, galben pai sau bleu ciel.

Personalizează spațiul în funcție de preferințele tale

Biblioteca nu este făcută doar pentru a ține cărți. De aceea, poți improviza foarte mult, aranjând diverse obiecte pe rafturile disponibile.

Înainte să te apuci de treabă, alege biblioteca: materialul, dimensiunile, numărul de rafturi și stilul acestora. Apoi, proiectează designul fiecărui raft. Folosește vaze cu flori proaspete sau ghivece cu plante curgătoare, volume literare vechi, lumânări parfumate și colorate, suveniruri din călătorii și fotografii de familie.

În acest fel, rezultatul obținut va fi plin de personalitate și nu doar o bibliotecă standard, cumpărată dintr-un magazin și pusă în cameră. Oricine va intra în living și va privi designul, va putea cunoaște o parte din tine!

Optează pentru produse cât mai adaptabile

Cu cât biblioteca este mai adaptabilă, cu atât o vei putea integra mai bine în decor și o vei putea personaliza în timp, în funcție de nevoile tale. Așadar, orientează-te spre acele produse ale căror rafturi se pot scoate, ajusta sau modifica fără eforturi majore.

Există biblioteci care îți permit să alegi înălțimea rafturilor, în cazul în care vrei să așezi pe ele obiecte mai voluminoase, precum cutii de depozitare, vaze cu flori sau decorațiuni speciale.

O bibliotecă ce poate fi modificată nu numai că îți va fi utilă mai mult timp, dar te va ajuta și să împrospătezi designul livingului, atunci când simți nevoia de o schimbare.

Așadar, ține cont de aspectele prezentate mai sus și vei alege, fără îndoială, biblioteca perfectă pentru un living elegant care te reprezintă!

sursa: Vivre

foto: drive.google.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.