Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE CTP Arad asigură, contra cost, măști medicinale pentru călători

Operatorii de transport din judeţul Arad, între care Compania de Transport Public (CTP), sunt obligaţi să vândă şi măşti de protecţie alături de biletele de călătorie, a anunţat, marţi, Prefectura Arad.

Decizia a fost luată de Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul judeţului Arad, cu avizul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

„Pe durata stării de alertă, în scopul limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în rândul populaţiei, S.C. Compania de Transport Public Arad S.A, precum şi ceilalţi operatori de transport au obligaţia de a asigura călătorilor, contra cost, măşti medicinale simple pentru protecţia nasului şi a gurii, care urmează a fi comercializate la punctele de vânzare a biletelor de tramvai/autobuz sau, după caz, în mijloacele de transport în comun.

În cazul refuzului călătorilor de a purta masca de protecţie sau a refuzului de a respecta măsurile de păstrare a distanţei fizice sanitare, conducătorul autovehiculului poate să nu permită accesul acelui călător/acelor călători în mijlocul de transport în comun. În cazul în care este necesar, conducătorul de autovehicul sau tramvai poate solicita sprijinul instituţiilor abilitate, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112“, a anunţat Prefectura.

UPDATE

Directorul CTP Arad, Claudiu Godja, a declarat, pentru Agerpres, că în primă etapă au fost comandate 10.000 de măşti, dar cel mai devreme vor fi disponibile călătorilor de miercuri, la preţul de 1,5 lei bucata.

„Vânzarea lor este condiţionată de prezentarea unui titlu de călătorie valabil, adică bilet, abonament sau legitimaţie de gratuitate. Se va vinde doar o mască unei persoane, iar comanda va fi reînnoită în următoarea perioadă“, a spus Godja.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.