Ziarul electronic al arădenilor

COVID-19. Medicii de familie din Arad, implicați în procesul de testare

Arădenii care manifestă simptome specifice infecției cu virusul SARS–CoV-2 pot contacta medicul de familie, care are obligația de efectua consultații și de a decide dacă pacientul necesită să fie testat.

Grupul  de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad a decis ca o persoană care manifestă simptome specifice infecției cu virusul SARS–CoV-2 va contacta medicul de familie, care are obligația de a o consulta și de a decide, conform algoritmului de testare și a recomandărilor de prioritizare pentru COVID-19, dacă pacientul respectiv necesită a fi sau nu testat.

„În cazul în care pacientul necesită a fi testat, medicul de familie va apela, în acest scop, Serviciul de Ambulanță Județean Arad, prin numărul de urgență 112. Decizia nu interzice apelarea numărului de urgență 112 de către persoanele care manifestă simptome specifice, intenția fiind de a se introduce un consult specializat din partea medicului de familie, care să preia comunicarea cu personalul ce asigură serviciile medicale de urgență (112, ambulanță) și de a degreva, în parte, personalul Serviciului de Ambulanță Județean Arad“, a informat Prefectura Județului Arad.

Algoritmul de testare, internare și externare a bolnavilor COVID-19 poate fi consultat pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, aflat în subordinea Institutului Național de Sănătate Publică, www.cnscbt.ro. (http://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.