Ziarul electronic al arădenilor

Copil ascuns sub rochia mamei, descoperit la P.T.F. Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Nădlac – Nagylak au depistat o femeie, cetăţean român, care a încercat să-şi scoată ilegal din ţară fiul, în vârstă de 10 ani, ascuns sub rochie.

Copilul a fost descoperit când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, o femeie, cetăţean român, în vârstă de 34 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Prahova. Aceasta călătorea ca pasager într-un autoturism Audi, înmatriculat în România.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascuns sub rochia femeii, un copil. În urma verificărilor s-a stabilit că minorul este cetățean român, în vârstă de 10 de ani, şi este fiul femeii.

La cercetări, femeia a declarat că împreună cu şoferul autoturismului au observat că paşaportul minorului este expirat şi deoarece nu mai aveau timp să depună actele pentru un alt pașaport, au hotărât să-l ascundă, pentru a-l scoate din țară“, se arată într-o informare a Poliției de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor trei cetăţeni români, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

foto: Poliția de Frontieră

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.