Ziarul electronic al arădenilor

Copil ascuns în microbuz, pentru a fi scos ilegal din țară

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat un cetăţean român, care a încercat să-şi scoată ilegal din ţară fiul în vârstă de 16 ani, acesta fiind ascuns între banchetele din spate ale microbuzului, întrucât nu avea procură din partea mamei.

Minorul a fost descoperit când la punctul pentru trecerea frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român, V.M. în vârstă de 33 de ani, care conducea un microbuz Volkswagen Transporter, înmatriculat în Germania, în care se aflau mai multe persoane.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit între banchetele din spate, sub o pătură, un tânăr. În urma verificărilor s-a stabilit că cel în cauză este cetățean român minor, în vârstă de 16 ani și este fiul şoferului“, a precizat Poliția de Frontieră.

La cercetări, tatăl minorului a declarat că a recurs la aceasta metodă întrucât nu posedă procură notarială din partea mamei, pentru a-şi scoate fiul din ţară şi că dorea să ajungă împreună cu acesta în Germania.

„În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză, efectuând totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi complicitate la trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun“, a mai precizat Poliția de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.