Ziarul electronic al arădenilor

Bărbatul îngropat sub un mal surpat şi salvat după opt ore a murit la spital

Bărbatul peste care s-a prăbuşit un mal de pământ, în timpul lucrărilor la reţeaua de canalizare din comuna arădeană Gurahonţ, fiind salvat după o intervenţie care a durat opt ore, a murit la spital, în noaptea de marţi spre miercuri.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Simina Roz, a declarat, pentru Agerpres, că pacientul de 54 de ani a murit din cauza complicaţiilor provocate de rănile interne suferite. În cursul nopţii, el a făcut stop cardiorespirator.

Ancheta inspectorilor de muncă va continua pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc accidentul de muncă, în timp ce poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă.
Accidentul a avut loc luni după-amiază, când un mal de pământ a surprins un muncitor care lucra la reţeaua de canalizarea din localitatea Gurahonţ. Bărbatul a fost surprins într-un şanţ adânc de aproximativ patru metri şi lat de 60 de centimetri, iar martorii au sunat imediat la 112.

Un echipaj ISU din localitate, aflat la mică distanţă, a intervenit în câteva minute şi a reuşit să dezgroape prima dată capul victimei, pentru a putea respira. I-au pus bărbatului o mască cu oxigen şi o caschetă de protecţie, iar operaţiunea de salvare a durat până aproape de miezul nopţii, adică peste opt ore.

Victima a fost dusă la spital în stare gravă, cu numeroase traumatisme interne şi externe, fiind internată la Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă. Între altele, a suferit politraumă prin strivire, traumatism toraco-abdominal şi contuzie pulmonară.

sursa: Agerpres

foto: ISU Arad

CITITI SI: Muncitorul peste care s-a prăbuşit un mal de pământ, în stare gravă

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.