Ziarul electronic al arădenilor

Continuă intervențiile pompierilor la incendiul de la groapa de gunoi

Depozitul ecologic de gunoi de la marginea municipiului Arad arde mocnit şi luni, cu degajări mari de fum, care ajunge în cartierele din oraş şi în localităţi apropiate.

Conform ISU Arad, după mai bine de 36 de ore de la izbucnirea flăcărilor există încă multiple focare pe aproximativ 500 de metri pătraţi, însă incendiul se manifestă fără flacără.

Conform sursei citate, reprizele de ploaie din noaptea de duminică spre luni şi de luni dimineaţă nu au ajutat prea mult, pentru că apa se scurge şi nu pătrunde unde gunoaiele ard mocnit. Astfel, sunt aşteptate mai multe utilaje care vor fi aduse de operatorul rampei ecologice, pentru a se astupa focarele cu pământ.

„Se acţionează în continuare cu trei autospeciale şi 17 pompieri de la Detaşamentul Arad şi Sebiş, dar şi de la serviciile de voluntari din Pecica, Zădăreni, Zăbrani şi Sântana. Operatorul economic care administrează groapa intervine cu utilaje pentru transport de pământ şi cu personal pentru stingere“, a  informat ISU Arad.

Vântul puternic de duminică seară a amplificat incendiul şi a declanşat noi focare.

Incendiu a izbucnit, sâmbătă seara, la depozitul de gunoi din zona CET Arad. Iniţial, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de mii de metri pătraţi.

Din cauza fumului dens, au fost emise mesaje de avertizare prin RO-ALERT pentru locuitorii din localităţile învecinate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.