Ziarul electronic al arădenilor

„Confesiuni în culoare“, la Biblioteca Județeană din Arad

Marți, 21 noiembrie 2023, începând cu ora 15.00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad vă invită la vernisajul expoziției de pictură cu titlul „Confesiuni în culoare” a artistului plastic amator Ecaterina Șerban.

Abordând stil de reprezentare aparte, tablourile expuse în această expoziție de debut alcătuiesc un tot unitar, care exprimă, în primul rând, sinceritate. Există o fascinație a artei naive, o reacție ce pune în lumină, sinceritatea ca o confesiune a artistei, o confesiune ce vine să ne abată gândul de la anxietatea cotidianului, o respingere a tumultului din fiecare zi.

Regăsim astfel, liniștea peisajului, o lume perfectă a poveștilor copilăriei, puritatea omului, ruralitatea unei lumi perfect construite, o bucurie a exprimării vizuale, o explozie de culoare brută, provenind, după cum afirmă Ecaterina Șerban, dintr-o „mare pasiune deoarece dacă crezi în ceva, poți să reușești. Acesta este cazul meu, fiind autodidact. Am început să pictez în urmă cu 6 ani și evoluez constant. Pictez peisaje și natură statică, mai nou și portrete, în acrilic și ulei. Din această vară, sunt membru al Asociației „Ion Andreescu” din Arad, participând la expoziții de grup. Îmi doresc ca această expoziție personală să fie apreciată de cititorii care vin la Biblioteca Județeană din Arad, să se bucure de o carte și de confesiunile în culoare ale sufletului meu”.

Vernisajul, găzduit de sala „Astra” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, va beneficia de prezența drd. Mihaela Livia M. Guleș (Popa), alături de dr. Paul Krizner, moderator al acțiunii culturale fiind prof. Ioana Nistor.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția de artă plastică „Confesiuni în culoare” în perioada 21 noiembrie – 4 decembrie 2023, în mod gratuit, de luni, până vineri, în intervalul orar 9.00 – 17.00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.