Cu siguranță că subiectul combaterii poluării îți este cunoscut, mai ales dacă ești antreprenor sau lucrezi în domeniul business. Din ce în ce mai multe companii din întreaga lume au început să susțină sustenabilitatea în afaceri, însă nu toate se pot alinia atât de repede tuturor cerințelor și proceselor pe care ar trebui să le îndeplinească.
De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că legislația este una destul de greoaie, iar multe persoane se blochează în tot ce înseamnă birocrație, neînțelegerea completă a legilor și lipsa cunoștințelor în aplicarea lor.
Iată ce poți face pentru compania ta pentru a susține combaterea efectelor negative ale poluării
1. Susținerea economiei circulare
Principiul economiei circulare este unul destul de simplu, însă nu este cel mai cunoscut și nici cel mai des aplicat de către antreprenori. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că, mai ales în România, lucrurile au loc cu o anume întârziere față de alte țări. Totuși, este momentul ca acest concept să capete popularitate cât mai mare. Astfel, economia circulară este o acțiune care asigură nu doar colectarea deșeurilor, ci și reutilizarea lor. Atât persoanele fizice, cât și agenții economici se vor concentra pe procesul: „obținerea materiilor prime, producție, distribuție și consum, utilizare, reparare sau reutilizare, colectare și, foarte important, reciclare”. Astfel, procesul se reia, însă cu mai puține materii prime, ceea ce ajută mediul înconjurător și descurajează poluarea în masă cu ambalaje.
2. Acordul de Mediu
Orice proiect urmează să începi, trebuie să apelezi la companiile care oferă servicii de mediu, așa cum este un acord de mediu, cerere ce se depune înainte de începerea proiectului și este emisă de Agenția Națională de Protecția Mediului (ANPM). În acest act se stabilesc toate condițiile sub care se poate realiza activitatea dorită și se menționează care sunt măsurile ce trebuie să fie luate, pentru ca mediul înconjurător să fie protejat. Fără respectarea condițiilor, proiectul nu se va putea derula. Dacă antreprenorii știu că activitățile lor pot afecta într-un fel sau altul natura înconjurătoare, va fi nevoie de o evaluare a acestui efect. În acest demers te poate ajuta Stratos.ro, expertul tău de mediu care poate să elaboreze toate documentele necesare și să te susțină pe tot parcursul procesului de obținere al acestui acord.
3. Gândire antreprenorială eficientă
Evident, fiecare antreprenor are propriul stil și propria strategie. Cu toate acestea, o gândire orientată spre reducerea poluării va fi mult mai bine văzută. Clienții caută companii care fac progrese în combaterea efectelor schimbărilor climatice, iar investitorii își doresc să investească în business-uri care au un parcurs „curat”, în conformitate cu credințele lor.
Așadar, schimbările climatice și efectele acestor probleme pot fi combătute, însă contează ca fiecare persoană să facă un pas spre rezolvare, mai ales agenții economici.
sursa foto: Unsplash.com