Ziarul electronic al arădenilor

Care sunt cele 5 LUCRURI pe care trebuie să le verifici atunci când cumperi o mașină second hand?

Dacă tocmai ai reușit să obții permisul de conducere, probabil că primul lucru pe care îl ai în minte este să cumperi o mașină la mâna a două, de început. Astfel, te poți obișnui cu condusul în oraș sau la drum, urmând apoi să te decizi dacă este cazul să treci la un model mai nou de autovehicul.

Însă atunci când cumperi o mașină second hand, este important să faci câteva verificări înainte de achiziție, iar în rândurile următoare poți descoperi câteva informații utile în acest sens.

Ce aspecte trebuie verificate înainte de cumpărarea unei mașini la mâna a doua

  1. Kilometri reali

Probabil cel mai important lucru atunci când cumperi un autovehicul la mâna a doua este verificarea kilometrajului. Acest lucru îți va spune clar dacă mașina pusă în vânzare afișează corect kilometri parcurși sau dacă a fost modificat acest lucru.

Există platforme online, conectate cu autoritățile pentru verificare și inspecție a mașinilor, unde poți accesa acest tip de informație înainte de o achiziție.

Termeni precum “adusă recent”, “fără rulaj în țară” ar putea să te încânte când vine vorba de kilometri reali ai mașini, de aceea, este indicat să te asiguri de acuratețea anunțului de vânzare.

  1. Starea motorului

Anul de fabricație al mașinii poate spune în ce stadiu se află aceasta si care este gradul de uzură al pieselor. În mod obișnuit, motorul mașinii se poate verifica la un atelier auto, dacă ai o înțelegere în acest sens cu vânzătorul respectiv. Te poți asigura astfel că nu au fost înlocuite piese și că motorul respectiv este cel original, și nu unul substituit, cum se mai poate întâmpla.

  1. Cauciucurile

Poți fi entuziasmat de mașina second hand pe care dorești să o cumperi, dar în ce stare se află cauciucurile? Este o întrebare la care poți primi răspuns tot de la un mecanic auto. Acesta îți poate spune dacă este cazul să le schimbi sau dacă mai pot fi folosite pentru o vreme. Indiferent de caz, poți descoperi categoria de anvelope all season de la Altex, să poți fi pregătit atunci când trebuie să achiziționezi aceste produse.

  1. Istoricul mașinii

Cu siguranță că nu ai vrea să cumperi o mașina care a fost lovită sau a fost implicată într-un accident. Sunt vânzători care preferă să ascundă aceste aspecte doar pentru a reuși să scape de autovehiculul respectiv cât mai repede.

Recomandarea este să nu cazi într-o asemenea capcană și să faci câteva verificări în acest sens. Istoricul mașinii este în evidența poliției rutiere și poți intra în legătură cu ea pentru a afla informațiile de acest gen.

  1. Verificarea actelor

Cartea mașinii, contractul de vânzare cumpărare precum și talonul auto reprezintă cele mai importante documente ale unui autovehicul. Acestea trebuie să cuprindă toate informațiile relevante, inclusiv codul de culoare al vopselei, oferit de fabricantul mașinii.

Atunci când se achizitioneaza un autovehicul la mâna a doua, aceste acte ar trebui verificate înainte de vânzarea în sine. Însă dacă lipsesc unele informații, poate ar trebui să îți îndrepți atenția către alte oferte.

Așadar, cumpărarea unei mașinii second hand nu este dificilă dacă ții cont de aspectele menționate mai sus. Poți avea și suportul unui mecanic auto pentru a fi sigur că faci o alegere corectă în acest sens.

sursa foto: Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.