Ziarul electronic al arădenilor

Cod portocaliu de inundaţii pe râul Crişul Alb, în județul Arad

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o avertizare Cod portocaliu de fenomene hidrologice imediate, valabilă până vineri dimineaţa, pe râul Crişul Alb.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 11 februarie, ora 15.00 – 12 februarie, ora 6.00, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, se pot produce în continuare creşteri importante de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râul Crişul Alb – pe sectorul aferent S.H. Gurahonţ (judeţul Arad).

Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române“, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Crişuri şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad.

„Au fost ordonate măsuri de reverificare a tehnicii specifice intervenției în caz de inundații (motopompe, generatoare, unelte genistice, bărci). Detașamentul de Pompieri Sebiș cu cele două gărzi de intervenție, Garda 1 Sebiș și Garda 2 Gurahonț sunt pregătite pentru a interveni cu peste 50 de pompieri militari, încă din primele faze ale producerii situației de urgență. În cazul în care situația o impune, 150 de pompieri și peste 15 mijloace tehnice al ISU Arad sunt pregătite pentru interventie“, a informat ISU Arad

De asemenea, pe parcursul zilelor de joi şi vineri, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad), Arieş (judeţele: Alba şi Cluj) şi pe râul Mureş – sector aval confluenţă Arieş – amonte S.H. Alba Iulia (judeţele: Mureş şi Alba).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.