Ziarul electronic al arădenilor

A fost lansată licitaţia pentru realizarea proiectului tehnic al drumului expres Arad – Oradea

Consiliul Judeţean Bihor a anunţat că a fost lansată procedura de atribuire pentru realizarea proiectului tehnic al drumului expres Arad – Oradea, iar termenul de depunere a ofertelor este 22 martie.

„Astăzi (joi – n.r.) a fost lansată procedura de atribuire pentru realizarea proiectului tehnic la drumul expres Oradea – Arad. Firmele interesate pot depune oferte până la data limită – 22 martie 2021”, a anunţat pe Facebook preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Conform acestuia, valoarea estimată a procedurii de licitaţie este de 42 de milioane de lei.

„La sfârşitul anului trecut am semnat din partea Consiliului Judeţean Bihor un protocol de colaborare cu Primăria Oradea, Primăria Arad şi Consiliul Judeţean Arad, astfel încât, împreună, să urgentăm realizarea proiectului”, a mai scris pe reţeaua de socializare Bolojan.

Drumul expres Oradea – Arad va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulaţie pe sens pe o distanţă de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanţă de 43,5 kilometri şi profil de drum expres cu două benzi de circulaţie pe sens pe 76,4 kilometri, asigurându-se astfel conectivitatea cu infrastructura TEN-T existentă, respectiv sectorul Oradea – Borş şi Nădlac – Arad –Timişoara.

Valoarea Drumului Expres Oradea – Arad este estimată la aproximativ 1 miliard de euro, iar acesta va fi realizat în parteneriat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a mai transmis Ilie Bolojan.

Realizarea documentaţiei tehnice pentru drumul expres Arad – Oradea, estimată la 42 milioane de lei

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.