Ziarul electronic al arădenilor

CNSU a prelungit cu 30 de zile starea de alertă pe teritoriul României

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de luni, o hotărâre privind prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României.

Hotărârea prevede prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 9 noiembrie.

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.11.2021. Măsurile de prevenire şi control a infecţiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 9.11.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta hotărâre. Măsurile propuse în prezenta hotărâre produc efecte doar în situaţia aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administraţiei publice centrale”, se arată în hotărârea adoptată, luni, de CNSU.

CNSU propune menţinerea restricţiilor referitoare la purtarea măştii în spaţii închise şi deschise, dar şi a celor privind circulaţia pe timp de noapte.

De asemenea, mai propune ca „activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi tip after-school să se desfăşoare cu respectarea măsurilor de prevenire şi limitarea a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2”.

„Se propune permiterea în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ a activităţilor didactice şi a altor activităţi specifice precum şi organizarea şi desfăşurarea examenelor pentru elevi/studenţi, cadre didactice, în condiţiile respectării măsurilor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii”, este o altă măsură asociată hotărârii de prelungire a stării de alertă.

VEZI Hotararea care prevede prelungirea starii de alerta

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.