Ziarul electronic al arădenilor

CLM Arad i-a conferit titlul „Credință și Unire“ vicepremierului Republicii Moldova

Consiliul Local Municipal Arad i-a conferit, marți, titlul special „Credință și Unire“ viceprim-ministrului Republicii Moldova, Andrei Năstase, „în semn de recunoaştere a eforturilor de intensificare a relaţiilor de parteneriat dintre municipiul Arad şi spaţiul geo-cultural basarabean, în vederea dezvoltării acestora şi pentru generarea unor proiecte de colaborare instituţională“.

Inițiativa acordării acestui titlu îi aparține primarului interimar al municipiului Arad, Călin Bibarț, iar proiectul de hotărâre a fost supus votului în ședința CLM.

În proiectul de hotărâre se arată că acordarea acestui titlu se face „având în vedere caracterul special al relaţiilor dintre România şi Republica Moldova, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură şi tradiţii şi de faptul că autorităţile administraţiei publice locale din cele două ţări s-au angajat să contribuie la întărirea legăturilor de prietenie între comunităţile pe care le reprezintă şi promovând schimburile de bune practici şi experienţe în domenii de interes reciproc pentru dezvoltarea echilibrată şi durabilă a localităţilor lor“.

De asemenea, conferirea titlului s-a făcut și „în contextul înţelegerilor de cooperare încheiate între judeţul Arad din România şi raioanele Ungheni şi Ialoveni, din Republica Moldova, precum și în baza acordului de  înfrăţire a municipiului Arad cu sectorul Râşcani al Capitalei Chişinău, care au pus bazele unei relații trainice și consistente între orașul și județul nostru și Republica Moldova“.

„Viceprim-ministrul Republicii Moldova, domnul Adrian Năstase s-a evidenţiat ca un promotor neobosit al valorilor europene, un susţinător activ al ideii de unitate naţională fiind, în egală măsură şi o personalitate ataşată promovării patrimoniului tangibil şi intangibil românesc. Domnia sa a determinat o intensificare a relaţiilor de parteneriat dintre municipiul și judeţul Arad şi spaţiul geo-cultural basarabean, a susținut o dezvoltare a relaţiilor cu raioane din Republica Moldova şi generarea unor proiecte de colaborare instituţională şi la nivel personal, în care orașul joacă un rol semnificativ. Decernarea acestui Tiltu Special este ocazionată de aniversarea Centenarului Marii Uniri şi de instituirea a 100 ani de administraţie românească la Arad“, se menționează în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre ce a fost supus votului consilierilor municipali.

Demnitarul nu a fost prezent, marți, la şedinţa Consiliului Local Municipal Arad în care a fost omagiat.

Născut în 6 august 1975, în satul Mândrești, raionul Telenești, Adrian Năstase este căsătorit și are trei copii.

Anul trecut a fost ales primar al municipiului Chișinău, iar anul acesta a fost numit viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Republicii Moldova.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.