Ziarul electronic al arădenilor

Clădirea în care funcționează clubul nautic „Voința“ din Arad, restaurată

Primăria Municipiului Arad a anunțat că va restaura clădirea în care funcționează clubul nautic „Voința“, obiectiv „definitoriu pentru istoria arădeană“.

„Municipalitatea preia Clubul nautic «Voința», un club de tradiție al Aradului, în vederea restaurării și creării condițiilor de reluare a activității sportive. Pentru aceasta însă, Primăria Arad a trebuit mai întâi să parcurgă toți pașii necesari în vederea clarificării situației juridice a respectivului imobil. Astfel, Clubul nautic «Voința» este preluat de municipalitate, care urmează să identifice resursele necesare pentru restaurarea clădirii și asigurarea condiților de reluare a activității sportive“, este mesajul transmis, vineri, de Primăria Municipiului.

„Restaurarea și redarea frumuseții de odinioară a acestui obiectiv definitoriu pentru istoria arădeană este prioritatea noastră. Înființată în 1890, «Societatea de Canotaj din Arad Mureș» era al nouălea club de acest fel din Ungaria de atunci, devenit în anul 1953 secţie de canotaj şi caiac-canoe a Clubului Voinţa. De altfel, prin această nouă secție se continua tradiția canotajului arădean, primul campionat naţional din România de canotaj organizându-se la Arad, în 1924“, se arată într-o informare a municipalității.

Actuala clădire a Clubului nautic „Voința” a fost inaugurată în 1927, înglobând clădirea veche din lemn, existentă încă de la înființare.

„O restaurare și redare a unui obiectiv definitoriu pentru istoria arădeană“, este mesajul transmis de Primăria Arad.

foto: Facebook/Primăria Municipiului Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.