Ziarul electronic al arădenilor

Aproximativ o tonă de deşeuri periculoase, găsite într-un TIR pe DN 7

Poliţiştii şi reprezentanţii Gărzii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad au depistat aproximativ o tonă de deşeuri periculoase, transportate într-un TIR, oprit la un filtru organizat pe DN 7.

Autotrenul a fost oprit în localitatea Vladimirescu, pentru un control, iar în interior au fost găsite deşeuri de vopsele şi solvenţi.

„În urma controlului autoutilitarei încărcată cu 988 de kilograme de deşeuri periculoase s-a constatat că documentaţia nu respectă prevederile legale, parte din aceasta conţinând date nereale, completate atât de generatorul de deşeuri, o societate comercială din Chişoda, judeţul Timiş, cât şi de către transportator, o altă societate comercială, din Timişoara“, a informat, joi, IPJ Arad.

Şoferul şi reprezentanţii firmelor implicate sunt audiaţi, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase“, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.