Ziarul electronic al arădenilor

CJ Arad a preluat parcul din fața Casei Sindicatelor

Consiliul Județean a preluat de la Primăria Arad tot parcul din fața Casei Sindicatelor, cu excepția spațiului unde Ministerul Culturii și-a asumat amplasarea Monumentului Marii Uniri.

Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, a declarat că vrea ca întregul spațiu să fie reamenajat, iar intervențiile în acest sens au început deja, prin reglementarea accesului în perimetrul respectiv.

Iustin Cionca a explicat că își dorește ca spațiul verde să fie regândit și amenajat după modelul prin care, în parteneriat cu mediul de afaceri și cu societatea civilă, Consiliul Județean a reamenajat și parcul din fața Hotelului Continental (Parcul Bujor Buda), din centrul Aradului.

„Această zonă este de mulți ani neglijată, și nu mai poate rămâne așa. A fost un fel de „tărămul nimănui”, după ce Casa Sindicatelor a intrat în paragină. Am cerut Primăriei și am obținut tot terenul, de la Parcul Pădurice până la clădirea Consiliului Județean, cu scopul de a crea un nou spațiu frumos în Arad. Avem această experiență, am demonstrat cu Parcul Bujor Buda că există capacitate la Consiliul Județean de a realiza amenajări atractive pe spațiul verde. Eu îmi doresc aici un parc plin de viață, care să se înscrie în logica noastră de a deschide publicului Consiliul Județean și de a organiza evenimente frumoase pentru arădeni”, a precizat Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean a declarat că se caută o sursă de finanțare (de preferință europeană) și că arhitecții vor fi cei care vor stabili cum va arăta noul parc, dar că își dorește un spațiu în care vegetația să nu fie sacrificată.

 „Parcul să rămână parc – asta este cea mai importantă pretenție a noastră! Nu dau eu soluții specialiștilor, dar vreau o zonă verde, înflorită, un loc umbros, de relaxare”, a declarat Iustin Cionca.

Până la sfârșitul anului, pentru reglementarea accesului în acest perimetru, vor  fi amplasate bariere inteligente, care citesc numărul de înmatriculare al autoturismelor. Pentru accesul invitaților se va menține intrarea dinspre bazinul de înot Pădurice.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.