Ziarul electronic al arădenilor

Cionca: „Păziţi-vă sănătatea, nu vă lăsaţi influenţaţi de cei care nu iau în serios protecţia împotriva COVID-19!“

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, le cere oamenilor să nu se lase influenţaţi de cei care nu iau în serios efectele pandemiei, publicând o imagine surprinsă, joi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, în care se văd mai multe ambulanţe care aşteaptă la rând pentru a preda bolnavi.

„Păziţi-vă sănătatea, nu vă lăsaţi influenţaţi de cei care nu iau în serios protecţia împotriva COVID-19! Afecţiunile pe care le provoacă virusul pot fi foarte dureroase, chiar mortale“, a scris preşedintele CJ Arad, pe o rețea de socializare, alături de fotografia în care se văd patru ambulanţe aşteptând cu pacienţi.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Raveca Nicoară, a confirmat vineri, pentru Agerpres, că ambulanţierii au fost de mai multe ori nevoiţi să aştepte în faţa SCJU pentru a preda pacienţi bolnavi de COVID-19.

„Există astfel de momente, când se formează aglomeraţie la Unitatea de Primire Urgenţe. Noi ducem, în medie, 30 de pacienţi COVID-19 pe zi la evaluare la UPU, iar uneori se adună câteva ambulanţe. A fost şi cazul când erau şapte ambulanţe deodată“, a spus Raveca Nicoară.

Miercuri, SCJU Arad anunţa că toate paturile din secţiile de terapie intensivă COVID-19 ale spitalului sunt ocupate, iar zece pacienţi aflaţi în stare gravă aşteptau eliberarea unui loc.

Vineri, toate cele 27 de paturi ATI COVID-19 erau în continuare ocupate, în timp ce situaţia celor zece pacienţi a fost rezolvată.

Conform Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, de la începutul pandemiei, în judeţ au fost confirmate 21.631 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Dintre persoanele care au dezvoltat simptomatologia bolii COVID-19, 798 au decedat.

foto: Facebook/Iustin Cionca

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.