Ziarul electronic al arădenilor

CET Arad anunță: „În municipiu se va auzi un zgomot produs de instalațiile Centralei“

CET Arad a anunțat că, în cursul serii de miercuri, 4 martie, în municipiu se va auzi un zgomot produs de repornirea unor instalații, după o avarie accidentală.

„Dorim să informăm cetățenii municipiului Arad că în momentul de față instalațiile SC CET Arad sunt oprite pentru remedierea unei avarii accidentale, pornirea grupului cazan-turbină fiind planificată pentru, miercuri, 4 martie 2020,  începând cu ora 22.00. Manevrele de pornire fiind însoțite de zgomotul produs de sistemul de eșapare în atmosferă a aburului produs de cazanul de 420 t/h“, a informat CET Arad.

Conform sursei citate, durata acestui zgomot este limitată la durata atingerii parametrilor de funcționare a instalației de producere în cogenerare a energiei electrice și termice

„Considerăm oportun ca, pe viitor, să informăm reprezentanții Primăriei Arad de manevrele de pornire, astfel încât populația să poată fi prevenită, dacă va fi cazul, de eventualele neplăceri provocate de zgomot. Vă mulțumim pentru înțelegere“, este mesajul transmis de CET Arad.

Anul trecut, la sfârșitul lunii decembrie, arădenii au sesizat că în municipiu se aude un zgomot și au cerut autorităților explicații cu privire la sursa acestuia.

Autoritățile au spus atunci că zgomotul din oraș a provenit de la CET Arad (CET-ul din afara orașului), care a mărit capacitatea de producție a agentului termic.

CITITI SI: Primăria Arad explică sursa zgomotului din oraș

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.