Ziarul electronic al arădenilor

Cereri de renumărare a voturilor pe motiv de fraudare a alegerilor, depuse de candidaţi

Trei cereri de renumărare a voturilor la secţii din judeţul Arad, depuse de doi candidaţi pentru funcţia de primar şi un candidat pentru un mandat de consilier local, au fost depuse la Biroul Electoral Judeţean (BEJ), care a decis să le trimită mai departe spre soluţionate Biroului Electoral Central (BEC), candidaţii reclamând fraudarea alegerilor.

Conform documentelor publicate de BEJ Arad, candidatul pentru postul de primar Ioan Sergiu Albiş (AUR), din comuna Hăşmaş, a solicitat „renumărarea voturilor sau, în subsidiar, anularea alegerilor”, susţinând că „există prezumţia rezonabilă a fraudării alegerilor”, întrucât nu s-ar fi respectat procedura de sortare şi de numărare a buletinelor de vot. Candidatul a pierdut alegerile la o diferenţă de 14 voturi faţă de câştigător.

De asemenea, candidatul AUR pentru Primăria Igneşti, Ştefan Petru Pop, a solicitat renumărarea voturilor sau anularea alegerilor, invocând tot că nu a fost respectată procedura de sortare şi de numărare a buletinelor de vot.

La Pâncota, un candidat pentru un mandat de consilier local, Ioan Igraţ, a cerut renumărarea voturilor sau anularea alegerilor pentru aceleaşi suspiciuni de fraudă.

Analizând cele trei cereri, BEJ Arad a decis că soluţionarea lor este de competenţa BEC, astfel că le-a trimis la Bucureşti.

Pe de altă parte, două cereri de renumărare a semnăturilor de pe listele electorale permanente au fost respinse de BEJ Arad. Una a fost depusă de un reprezentant AUR în circumscripţia din comuna Bocsig, care reclama că există o diferenţă de şase voturi între primul proces-verbal şi procesul-verbal corectat, în ceea ce priveşte Consiliul Local Bocsig. A doua cerere a fost depusă de un candidat la Consiliul Local Bocsig care a reclamat acelaşi lucru, el pierzând mandatul la care spera.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.