Ziarul electronic al arădenilor

Cercetaţi pentru introducere ilegală de deşeuri în ţară

Şapte mandate de percheziţie domiciliară sunt puse în aplicare, marţi, în judeţul Arad, în urma activităţilor desfăşurate în octombrie 2023 de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Timişoara, într-un dosar privind constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată.

Audierile se vor desfăşura la sediul DIICOT Timişoara, potrivit unei informări de presă a Poliţiei Timiş.

Din cercetări a reieşit că începând cu anul 2021, în zona de vest a ţării (judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Hunedoara) precum şi în municipiul Bucureşti, mai multe persoane s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat specializat în introducerea fără drept în ţară de deşeuri provenite din spaţiul intracomunitar, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale.

Activităţile sunt realizate cu sprijinul a specialiştilor din cadrul ANAF şi a comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu.

Acţiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.