Ziarul electronic al arădenilor

Centrul pentru evaluarea pacienților confirmați cu SARS CoV-2, în curtea Spitalului Județean Arad

Centrul pentru evaluarea pacienților confirmați cu virusul SARS CoV-2 este funcțional, de vineri, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Centrul este coordonat de către dr. Ramona Ghișe și va funcționa în regim de permanență.

„Personalul medical din cadrul Centrului de evaluare efectuează, de vineri, în regim de spitalizare de zi, investigații medicale și imagistice – analize de sânge, radiografie sau tomografie computerizată – pentru pacienții pozitivi. În funcție de rezultatele investigațiilor, medicii vor elibera rețete pentru tratament la domiciliu – inclusiv antivirale –  sau vor recomanda internarea. Tot în cadrul centrului există posibilitatea, pentru pacienții care se încadrează în prevederile protocolului de tratament să li se administreze anticorpi monoclonali”, a explicat dr. Cătălin Hreniuc, director medical SCJU Arad.

De menționat este faptul că în cadrul centrului nu se vor efectua teste pentru detectarea virusului SARS CoV-2 (teste rapide sau PCR)  ci doar investigații specifice pacientului deja confirmat: analize de laborator (sânge) respectiv investigații imagistice (radiografie sau tomografie computerizată)

Centrul funcționează în zona de containere de la intrarea în curtea spitalului (strada Andrenyi Karoly, nr 2-4) cu o capacitate de aproximativ 80 de pacienți pe zi, iar în cazul în care va fi nevoie, se va putea extinde la demisolul Secției Clinice Hematologie.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.