Ziarul electronic al arădenilor

Care sunt cele mai bune GPS-uri

Ti s-a intamplat mereu ca atunci cand pleci in vacanta sa gresesti drumul si nu mai vrei ca data viitoare sa ti se intample acelasi lucru? Poti sa iti cumperi un GPS.

GPS este singurul aparat care iti indica directia drumului fara sa fie conectat la internet. Este si foarte simplu de utilizat. Nu ai nevoie ca o persoana sa iti explice cum functioneaza, iti dai seama imediat. Vezi aici GPS TOM TOM .

Care sunt cele mai bune GPS-uri

Raspunsul depinde de marimea ecranului si de companie. Chiar daca un GPS este scump, asta nu inseamna ca este si bun, nu intotdeauna se aplica replica ce e scump e si bun, nu. Trebuie sa te uiti la cateva caracteristici. Dar ca sa iti cumepri un GPS trebuie sa te informezi si sa stii anumite lucruri, cum ar fi:

Ecranul

Ecranul este cel mai important aspect, deoarece acesta va arata drumul. Ideal ar fi ca diagonala display-ului sa fie intre 5-5.9 inch, nici prea mic, astfel ca, daca il pui pe parbriz sa poti vedea bine.

Spatiul de stocare

Este si el important deoarece sa puteti stoca cat mai multe lucruri, cum ar fi muzica, poze si alte chestii. Un GPS bun ar trebui sa aibe 128 RAM, iar memoria interna de 4 GB.

Harti

Inainte de a va cumpara un GPS, ar trebui sa va uitati daca gps-ul pe care l-ati ales permite actulizarea hartilor, deoarece strazile se schimba de la zi la zi si este bine ca dumneavoastra sa adaugati. Daca GPS-ul pe care l-ati ales nu va permite actualizarile hartilor, ar fi bine sa nu il luati.

Conexiune

Un GPS bun ar trebuie sa aibe conectivitate Bluetooth si Wireless. Astfel va puteti conecta la telefon, iar cand va suna cineva puteti vorbi si sa fiti la drum in aceelasi timp. Apelarea fara mini este o caracteristica excelenta si daca este importanta pentru dumneavoastra, asigurati-va ca este pe lista de caracteristici.

Bateria

Tine destul de mult, de aceea sunt mai folosite decat telefonul. In medie, bateria GPS-urilor tine 2.5 h, mai mult fata de un telefon.

Functii suplimentare

Un GPS bun ar trebui sa aibe cablul usb, incarcator de masina, stilou si suport. Cablul USB ar putea sa lipseasca, atat timp cat are conexiune bluetooth, nici stiloul nu este prea folosit, este mai usor cu degetul.

GPS-urile gasesc locatia folosind sateltii, apoi trimit informatii despre locul lor, directia si viteza de deplasare catre dispozitiv.

Avantajul GPS-urilor este ca iti arata exact drumul, ba unele iti arata chiar si cele mai mici detalii, iti arata pe ce banda sa te pui atunci cand te apropi de o intersesctie. Este foarte precis, spre deosebire de telefon care iti arata in mare. In plus dumul difera de la un telefon la altul.

Cei mai multi zic ca numai vad folosirea unui GPS, atat timp cat exista Google Maps sau Waze. Dar intrebarea este daca aceste aplicatii pot sa functioneze fara conexiune la internet? Raspunsul este nu, pe cand GPS-urile da.

Acestea fiind spuse sper ca articolul nostri sa iti fie de ajutor cand o sa iti cumperi un GPS.

Sursa pe recomandari-specialisti.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.