Ziarul electronic al arădenilor

Caniculă. Autorităţile au instituit restricţii de circulaţie pe toate drumurile judeţene din Arad

Consiliul Judeţean (CJ) Arad a instituit restricţii de circulaţie, pentru camioanele de mare tonaj, pe toate drumurile judeţene, pentru a se evita degradarea infrastructurii rutiere în perioada caniculei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de CJ, restricţiile sunt instituite pe fondul prognozelor Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi avertizărilor de caniculă care vizează judeţul.

Instituţia precizează că măsurile vizează autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Acestea se vor aplica în zilele de miercuri, joi, vineri şi sâmbătă, în această săptămână, în intervalul orar 10.00 – 20.00.

„Avem investiţii mari în tot judeţul şi ele trebuie protejate. Regret incovenientul transportatorilor, dar instituim restricţiile pentru protejarea drumurilor judeţene, în condiţiile de caniculă care afectează stratul bituminous”, afirmă, în comunicat, preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca.

Potrivit legii, sunt exceptate de la restricţiile de trafic: transporturile de persoane, de animale vii şi produse perisabile, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile poştale, de echipamente de prim-ajutor, de distribuţie de carburanţi, cele de mărfuri sub temperatură controlată, transporturi de vehicule avariate, de apă şi hrană în zone calamitate, după caz, transporturi funerare, cele care privesc activităţi militare sau de salubrizare stradală.

Avertizare meteo. Canicula va persista în următoarele zile în județul Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.